ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Μένουμε σπίτι-δραστηριότητες για παιδιά 2


Σας παραθέτουμε ορισμένες προτάσεις για δημιουργική απασχόληση παιδιών μέσω διαδικτύου. Οι διαδικτυακές δραστηριότητες και η περιήγηση των μικρών παιδιών πρέπει να γίνεται πάντα υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση κάποιου ενήλικα. 

Στο blog «Φυσικά Ε’ και Στ’ τάξης» θα βρείτε μια ολοκληρωμένη συλλογή από βίντεο με πειράματα για κάθε θεματική ενότητα των βιβλίων της Φυσικής της Ε’ και Στ’ τάξης.
Ο δικτυακός τόπος «e-γεωγραφία« αποτελεί τμήμα του εκπαιδευτικού κόμβου Ελληνική Πύλη Παιδείας και δημιουργήθηκε με σκοπό την υποστήριξη των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα της Γεωγραφίας.

Περιλαμβάνονται: φύλλα εργασίας και σενάρια διδασκαλίας, χάρτες, προσομοιώσεις, ασκήσεις, παιχνίδια, γενικές πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία, πληροφορίες για τη θρησκεία, σύνδεσμοι γεωγραφίας καθώς και προτάσεις για τις κυριότερες μεθοδολογικές προσεγγίσεις.
Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε θέματα και απαντήσεις του μαθητικού διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διοργανώνεται κάθε χρόνο για μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού από το περιοδικό «Ο μικρός Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε όλο το υλικό του CD με τον τίτλο «Η επανάσταση του 1821, οι πρωταγωνιστές», που δημιουργήθηκε με την  ιστορική και εκδοτική επιμέλεια της ομάδας των ιστορικών  της «Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού» υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Βασίλειου Παναγιωτόπουλου. Περιέχει:
• Αναλυτικό χρονολόγιο των σημαντικότερων γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης
• Βιογραφικό σημείωμα 43 πρωταγωνιστών
• Ανθολόγιο κειμένων που φωτίζουν τις μεγάλες στιγμές του Αγώνα (Απομνημονεύματα Αγωνιστών, επίσημα έγγραφα, πληροφορίες από τον Τύπο της εποχής κ.ά)
• Εικονογράφηση προσώπων και γεγονότων (περισσότερες από 100 εικόνες, γκραβούρες, ελαιογραφίες, σχέδια κ.ά)
• Μουσική επένδυση
 Είναι ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό παιχνίδι για την αρχιτεκτονική των αρχαίων ελληνικών ναών. Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές από 9 ετών και αποσκοπεί να εξοικειώσει τους χρήστες με τη λειτουργία των αρχαίων ναών, το σχεδιασμό, τη μορφολογία, την τυπολογία, την κατασκευή αλλά και το γλυπτικό τους διάκοσμο. Έξι χαρακτήρες, ο καθένας μέσα από τον δικό του ρόλο που σχετίζεται με τον αρχαίο ελληνικό ναό, παρουσιάζουν τις θεματικές ενότητες του παιχνιδιού.
Επισκεφτείτε ιστορικά μνημεία και κτίρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, απαντήστε στο κουίζ και ανακαλύψτε τι τύπος ταξιδιώτη είστε!
Το 2+2 είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα Μαθηματικών για μικρά παιδιά. Βοηθάει να μάθουν τις απλές πράξεις μαθηματικών: πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση. Διαθέτει 21 διαφορετικές και ενδιαφέρουσες ασκήσεις και ο χρήστης καθοδηγείται από φωνητικές εντολές.
Το jele είναι ένα διαδραστικό σύστημα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με βάση την ύλη του Δημοτικού σχολείου. Απευθύνεται στους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων και οι δραστηριότητες αφορούν τα μαθήματα της Γλώσσας, των Μαθηματικών και της Μελέτης. Για την Γ’ τάξη υπάρχει επιπλέον και το μάθημα της Ιστορίας.
Δείτε κι αυτά
https://www.cyberkid.gov.gr/%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια: